Форум за българските автомобили
Home arrow Ръководства arrow Как да скрием CD-ROM-a
Как да скрием CD-ROM-a Печат Имейл
Автор Win_XP   
Thursday, 12 October 2006
 

Скриване на CD/DVD устройството

Ето едно лесно и бързо визуално мод-че, което ще разнообрази малко кутията ви. Трябва ви едно панелче от предната част на кутията, изолирбанд и малко лепило за пластмаса.Идеята е да се сложи панелa върху предната част на CD-ROM/RW/DVD устройството и така то да се скрие.

 

Ето го и панелът:


Започваме обработването на самото панелче. Тъй като то е кухо от вътрешната си страна, няма как да се залепи за устройството. Тук трябва да използвате малко въображение за това как да запълните/изравните кухата му част, така че да се получи равна повърхност, която да може да се залепи (зависи и каква е формата на панелчето). Трябва също да се подкривят страничните "крачета", които в случая пречат. Аз съм използвал малко хартия и светлоотразител от колело:


Това са подкривените "крачета":


След като сте изпробвали вашите умения в импровизирането, идва ред на самото лепене. Препоръчвам ви да ползвате лепило, което яко хваща (аз съм ползвал UHU за всякакви повърхности), с което стана перфектно.


Първото нещо, което трябва да направим е да изолираме с нещо повърхността за лепене на даденото устройство (за да може после лесно да се махне лепилото, ако се наложи). Аз съм го направил с изолирбанд. След като сте залепили изолирбанда по този начин:


Намазвате го добре с лепилото и залепяте панела (притискайте няколко минути залепеното, за да хване добре лепилото). След което пробвайте дали може да се отваря и затваря без проблем и сте готови.
Забележка:
Тъй като след скриването на устройятвото, Open/Close бутона вече не е достъпен се налага отварянето/затварянето да се прави software-но. Това може да стане чрез Properties>Eject на устройството в My Computer или с програми като CD Madness- http://davlar.chat.ru/cdmad25.exe (аз ползвам нея), която позволява това да става чрез клавишни комбинации.

Автор:
Димитър Стефанов а.к.а Win_XP

Коментари и въпроси по гайда в темата в нашия форум ТУК.

Facebook!Slashdot!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!