Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на Cooler Master HAF 932 - кутия, стенд или швейцарско сирене
Ревю на Cooler Master HAF 932 - кутия, стенд или швейцарско сирене Печат Имейл
Автор Stuyo   
Wednesday, 27 May 2009
 

Страница 2 - Опаковка, съдържание

Кутията, в която пристига Cooler Master HAF 932, освен че е много голяма и тежка и предлага много добра защита на продукта, предлага множество картинки, които да ви дадат представа какво съдържа, а също така са изброени и основните функции:


В допълнителния комплект има доста крепежни елементи, допълнителен панел-преходник за 5.25” към 3.5” устройство, удължител за захранващ кабел, ръководство за продукта, колелца с които да замените крачетата по желание, както и шаблон за монтажните отвори на различните формати дънни платки:


Нека сега да разгледаме и най-важната част от съдържанието – самият HAF 932:


Ето как изглежда от дясната и задната страна:


Сега нека разгледаме детайлно кутията от всяка страна. Отгоре първото нещо, което виждаме, е огромният 230х200мм вентилатор. Също така прави и впечатление факта, че почти целият панел е на дупки, като цяло една от основните характеристики на кутията. В предната част на панела имаме издигната пластмасова шапка, която има отзад отвор за допълнителен въздух. Той е там, защото може би както виждате, третия 120мм вентилатор, който може да бъде сложен на горния панел, се препокрива малко от шапката. От горната страна също се намират и бутоните за включване и рестарт на компютъра. Гумената подложка зад тях всъщност е капак, който може да крие резервоар за водно охлаждане, също така е предвиден и малък отвор в него с капачка, през който да може да се допълва течността в охлаждането.


В горната част на предния панел се намират външните I/O портове. Общо взето едно от най-удобните места за целта, стига да не сте поставили кутията много нависоко, така че да ви е трудно да ги достигате. Виждат се ясно и 6-те разширителни слота за 5.25” устройства, капачките на които се свалят изключително лесно при необходимост, без да е нужно да отваряте кутията. Зад тях се намират надупчени покриващи капаци, които за съжаления трябва да се махнат перманентно, ако искате да използвате слота. Под решетката в долната част на панела се намира червено светещият 230х200мм вентилатор, който е покрит със ситна решетка, осигуряваща му максимален въздушен поток. Може би забелязвате, че материалът от който е изработен предния панел, е матирана пластмаса, която подхожда изключително много на матираните черни панели и хич не изглежда „евтино”:


От долната страна виждаме крачетата. Тук очаквахме да видим поставки, който се разгъват и при нужда правят основата по-широка и така кутията като цяло по-устойчива. С такива крачета може да се похвали Storm серията, но инженерите от Cooler Master са решили да ги пропуснат тук. Въпреки това и настоящите изглеждат доста добре. В предната част се вижда дръжката, която ви помага да свалите целия преден панел. Под захранването можете да видите огромния отвор за въздух отвън, на който ако желаете можете да поставите два 120мм вентилатора. Ако поставяте захранването в долната част на кутията, тя е проектирана така, че вентилаторът му да сочи надолу и да вкарва свеж въздух отвън:


На задния панел виждаме множество отвори за охлаждане, за 140мм вентилатор, където може да бъде поставен и 120, отворите за дънната платка и за разширителните карти. В долната част се намира отвора за захранването, а в горната имам още един такъв отвор, защото кутията позволява поставянето му и на двете места. В горната страна отворът е покрит от метален капак, на който са предвидени отвори, през които да минават маркучите на евентуално използвано водно охлаждане. Подвижността на този панел освен всичко друго, прави и демонтирането на цялата водна система доста лесно, без да е необходимо да я изпразвате и разглобявате: