Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на Cooler Master HAF 932 - кутия, стенд или швейцарско сирене
Ревю на Cooler Master HAF 932 - кутия, стенд или швейцарско сирене Печат Имейл
Автор Stuyo   
Wednesday, 27 May 2009
 

Страница 3 - Поглед отблизоДойде време и да отворим кутията за да разгледаме отблизо множеството детайли, които я правят толкова специална. Първо ще погледнем естествено левият панел. Освен огромният вентилатор, той има места и за още до 4 120мм вентилатора, ако искате все пак по-тиха работа. В предната страна има пресовани отвори, от които влиза също допълнителен въздух при твърдите дискове. Можете да забележите и факта, че на всеки от предоставените вентилатори освен 3 пинов конектор, имаме в добавка и преходник за молекс:


Много добре се виждат и качественото матова боядисване, как и изключително добре направеният надпис HAF. Прозорецът в горната част, въпреки че е поставен от външната страна на панела, изглежда страшно добре, особено с бялата си отпечатана решетка:


Закрепването на 5.25” устройствата е доста лесно – просто натискате бутона, поставяте устройството и го натискате пак – така той сваля два щифта, които придържат устройството. Тази система наистина е много лесна за употреба, но не е много стабилна – държи устройството само от едната страна и му позволява да се мърда напред-назад, но въпреки това е достатъчна за нормална работа. Ако все пак ви притеснява, можете да поставите и стандартни болтчета от другата страна. В долната част на мястото за 5.25” се вижда планката, която държи и 3.5” устройство, ако желаете да ползвате такова:


Системата за закрепване на твърдите дискове е изключително просто устроена, много лесно се използва и предоставя много добра стабилност:


Отворите за разширителни карти също имат система за заключване, която се използва лесно. Всяка карта се заключва отделно, а също така покривалата на празните отвори са добре надупчени за по-добро охлаждане:


Точно над тях виждаме и 140мм вентилатора, който може да бъде заменен и с 120мм:


Интересна е поставката за захранване. Освен че има отвори отдолу за да смуче захранването свеж въздух и може да бъдат поставени два 120мм вентилатора, тя е от 2 части. Предната част е с големи винтове за лесно преместване. Тази функция позволява да монтирате по-дълги и съответно мощни от стандартните АТХ захранвания, което е доста далновидно мислене от страна на инженерите. Тук единствено ни учуди липсата на гумени уплътнения на поставката, който да предпазват от надраскване захранването, както и да обират вибрациите:


Ето как изглежда и капакът на горната дупка за захранване отвътре:


Тук може да видите горния панел заедно с 230х200мм вентилатора, както и отворите за монтиране на 3х120мм вентилатори. Тук е много удобно място да монтирате и радиатор за водно. От вътрешната страна можете да поберете троен радиатор, а ако предпочитате той да се вижда и да седи от вън, трябва да се задоволите или с двоен или да се примирите, че тройният ще стърчи навън:


В предната част на горния панел, както вече казахме, имаме вдлъбнато пространство, покрито с гумен капак. Това е доста удобно, ако под него монтирате воден резервоар-даже ще си имате отвор за доливането му:


Ето и една снимка на долната част на предния панел отблизо: