Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на Cooler Master HAF 932 - кутия, стенд или швейцарско сирене
Ревю на Cooler Master HAF 932 - кутия, стенд или швейцарско сирене Печат Имейл
Автор Stuyo   
Wednesday, 27 May 2009
 

Страница 5 - Тестове

Удобство


По тази точка говорихме доста нашироко. Cooler Master HAF 932 очевидно е предвидена за хора, които искат да имат лесен и свободен достъп до хардуера си, както също включва и голямо количество малки допълнения, които ви помагат в този случай. Отделно кутията разполага с предостатъчно пространство да събере доста сериозна система, както и може да помести вътре в себе си високопроизводително водно охлаждане. Предлага и множество различни варианти на конфигурация на захранването и свобода като цяло. Ако често ровите из компютъра си, то и допълнителните колелца, които можете да и монтирате, определено биха ви били от полза.

Единствен минус тук е теглото на кутията. Внушителните 13 кг. наистина не са малко, а и в крайна сметка ако си вземете тази кутия заради функциите и подходящи за използването и като стенд, определено ще ви се налага често да я разнасяте насам-натам. Поне си има крачетата в комплекта, които да улеснят малко теглото ви.


Тишина


При стандартната конфигурация, с която кутията пристига, имате доста значително количество вентилатори и съответно както можете да се досетите и значително количество шум. Не е чак непоносимо, но за любителите на тихата система е неприемливо. Минус е липсата на какъвто и да е наличен способ за контролиране на оборотите на вентилаторите в стандартния комплект. Ако не друго, можеше да има поне молекс преходници за вентилаторите, позволяващи работата им както на 12, така и на 7V. Е, по тази точка ако ви се модва винаги можете да сложите висок клас водно охлаждане или да подмените поне вентилаторите с малко по-тихи 120ки, но все пак това не е стандартната конфигурация.


Дизайн


Визуалният дизайн на кутията е наистина впечатляващ. В момента в който я извадите от кутията, все едно получавате напълно завършена модифицирана кутия. Визията и е консистентна, изчистена, тематична и напълно завършена. По този въпрос няма какво да се каже повече, сами виждате от снимките. Също много добро попадение е и матовият черен цвят, напълно в съгласие с цялостната визия на продукта.


Качество


Качеството на материалите е директно видно от теглото на кутията. Изработката е наистина на много високо ниво, както и качественото покритие. Cooler Master HAF 932 определено е не може да предизвика забележки по този параграф и напълно оправдава парите, които бихте дали за да я притежавате.


Модинг


По тази точка е малко сложно да се говори. Просто кутията още при закупуването и изглежда като модната такава. Визията и е доста цялостна и ще е трудно да бъде използвана като база за мод.

От друга страна, Cooler Master HAF 932 е много гъвкав продукт и позволява страшно много възможности за добавка на допълнителни модули към нея. Достатъчно голяма е и като цяло плаче за вграждането в нея най-малкото на подобаващо и водно охлаждане.


Производителност


Ето и какво измерихме при тестовете:

you need to upgrade your flash player


you need to upgrade your flash player

Cooler Master HAF 932 е една от най-добрите кутии, в които реално охлаждането е по-добро от колкото на стенд. Просто огромният въздушен поток води до температури с градус по-ниски при централния процесор. Видеопроцесорът е малко по-топъл, но имайте предвид че той е малко по-надолу и леко встрани от главния въздушен поток, но въпреки всичко разликата е минимална.