Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow GMC H-80 - ревю на компютърна кутия
GMC H-80 - ревю на компютърна кутия Печат Имейл
Автор HaSLeS   
Sunday, 31 October 2010
 

Страница 6 - Тестове и резултатиУдобство


Както вече стана дума в ревюто, кутията има своите предимства и недостатъци като стане дума за удобството. Едно от предимствата е, това че самата кутия е достатъчно просторна като не се усеща липса на място дори при по-големи захранвания и видео карти. Друго което можем да отбележим е махащата се планка за твърди дискове и отворите за лесна подредба на кабелите в кутията, както и до някъде, предварително изрязаните отвори за водно охлаждане на задният панел. Нещото което е недостатък в удобството на кутията е трудното вадене на кутийката с планките за закрепване на твърди дискове и оптични устройства.

Тишина и въздушен поток


Вентилаторите в кутията не са от най-шумните, като през повечето време дори може да не забелявате шума, който създават.

Колкото до въздушния поток, както ще видите от тестовете има какво още да се желае, но това надяваме се, ще се компенсира при поставянето на допълнителни вентилатори на съответните места.

Дизайн


Дизайнър на кутията, определено е нещо, с което привлича внимание. Както и другите кутии на фирмата, той не е еднообразен и скучен, както при масовите и ефтини модели, а предлага свои отличителни черти, правейки кутията приятна за окото. За това определно допринасят и светещите вентилатори, както и разчупените черти на, в общи линии, всички от панелите на кутията.

Качество


GMC H-80 е достатъчно стабилна, с високо качество на изработка. Боята е добро качество, а пластмасовите детайли и мрежите също са на ниво.

Модинг


Възможностите за модинг, които предлага GMC H-80, са значителни, особено за модърите с разчупено мислене и много идеи в главата. Нестандартният вид на кутията, както и подвижните и части, са неща, които само и единствено могат да провокират идеи разнообразни въможности у модърите. Опрелдено може да се получи сериозен проект на базата на GMC H-80.

Температури


И сега да дойдем на най-важният въпрос – как се представи охлаждането в реална ситуация. Да видим сега и резултатите:

you need to upgrade your flash player
you need to upgrade your flash player
you need to upgrade your flash player
you need to upgrade your flash player

Както се вижда на графиките, представянето на GMC H-80 не е сред най-добрите. Докато температурата на графичната карта е със стойности почти идентични с тези на другите опитни постановки, то температурата на процесора е по-висока на всеки един от проведените тестове. Това най-вероятно се дължи на нарушен въздушен поток в кутията, като евентуалното му решение е поставяне на допълнителни вентилатори в съответните слотове, след което положението може да се промени коренно и кутията да разкрие потенциала си.