Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на CPU охладител GELID Solutions Silent Spirit
Ревю на CPU охладител GELID Solutions Silent Spirit Печат Имейл
Автор Stuyo   
Thursday, 05 February 2009
 

Страница 2 – Поглед отблизо

Кутията на GELID Silent Spirit е предимно бяла, като има малко прозорче, през което виждаме част от продукта:

На въпросната кутия, освен основните характеристики на продукта, е показано и неговото приложение. Идеята на Silent Spirit е да изнесе радиатора по-нависоко от ядрото и да го разположи под такъв ъгъл, че преминаващия въздух да отива към дънната платка и така да охлажда и други компоненти. Освен това така е проектиран, че въздушния поток да се насочва към задния край на кутията, където обикновено са разположени допълнителните вентилатори и този на захранването, ако е 120мм:

В комплекта освен вентилатора има и допълнителни скоби за закрепване, инструкция и лепенка на Gelid. Лошо впечатление прави факта, че нямаме допълнително термопроводима паста, а можем да разчитаме само на нанесената върху охладителя и впоследствие да използваме каквото имаме:

Сега нека погледнем и самия охладител. Имаме бял вентилатор с черно, отворено тяло. Освен това впечатление правят и ребрата на радиатора, които са разположени нарядко, което води до по-ниски нива на шума:

Тук можете да видите как точно е изнесен радиатора над блока за процесора:

Ето и самият блок. Основата е медна и през нея минават тръбите, които са 4 на брой. Около него имаме допълнително алуминиево парче, което да подпомага разсеиването на топлината:

Ясно се вижда предварително нанесената термопаста, която улеснява инсталацията, но пък го прави точно веднъж. Колкото до самата инсталация, тя е извънредно лесна – просто поставяте охладителя и го закрепвате със скобите:Съдържание на статията