Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на Intel Core i7 Nehalem 965 XE 3.2GHz
Ревю на Intel Core i7 Nehalem 965 XE 3.2GHz Печат Имейл
Автор Dimitar Dinchev a.k.a. Veseliq   
Thursday, 20 November 2008
 

Страница 12 - Производителност: DivX компресия и операции с изображения


DivX


AutoGK е програма за прекомпресия на всевъзможни видео формати с XviD и DivX кодек. На лице са multi-threading възможности, а за тестът за бързодействие на процесорите използвахме епизод на Pure Pwnage, с размер около 300MB, като зададохме на програмата да се опита да го смачка в 100MB DivX файл.

you need to upgrade your flash player

Е, ако AutoGK бе така добре оптимизирана за multithreading, колкото авторът твърди, нямаше да виждаме нещо подобно като това четириядрен Q9550 със същата честота и шина като двуядрен E8500 да дава по-ниски резултати, били те и 1-2% :)


Paint.NET x64 3.36 - PDNBench


Paint.NET е един от най-добрите безплатни редактори на изображения. Програмата далеч не се и опитва да стъпва като възможности на сложен и скъп софтуер като Adobe Photoshop, но за всякакви ежедневни оптимизации и дребни промени по вашите снимки е просто отлична. Нещо повече, програмата е с отворен код и това позволява разработването на всякакви приложения и плъгини базирани на или за нея. PDNBench от своя страна е точно такъв плъгин, тестващ общото време нужно за извършване на много различни операции, популярни при работата с картинки, като скалиране, увеличаване, намаляване, изрязване, прекомпресиране и прочее. Има поддръжка на multi-threading и така теста става доста интересен за нашето ревю.

you need to upgrade your flash player

Тук виждаме фрапираща разлика в резултатите между системите. Имайки предвид, че в програми като Photoshop имаме много повече свобода на работа, но всичко се свежда до същите тези базови операции, един добре платен дизайнер, работещ по цял ден с подобен софтуер, би могъл да се замисли дали един хубав процесор няма да направи работата му по-лека.Съдържание на статията