Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на Intel Core i7 Nehalem 965 XE 3.2GHz
Ревю на Intel Core i7 Nehalem 965 XE 3.2GHz Печат Имейл
Автор Dimitar Dinchev a.k.a. Veseliq   
Thursday, 20 November 2008
 

Страница 15 - Производителност: Gaming (Far Cry 2, Enemy Territory: QW, World in Conflict)

Във втората порция гейминг тестове сложихме дългоочакваният шутър Far Cry 2, Enemy Territory: Quake Wars от ID Software, контрастираща с това, че е OpenGL заглавие и World in Conflict от Massive Entertainment, която е една от най-интензивните за графичните ви ресурси стратегии в реално време.


Far Cry 2


Първият Far Cry бе направен от Crytek и в последствие бе наследен от Crysis. Но Crytek продадоха всички права за Far Cry на Ubisoft, така че енджинът на Far Cry 2 няма нищо общо с Crysis и е разработван отделно.

you need to upgrade your flash player

Първо, макар изключително високите настройки на детайлност, филтрации и тн, които правят графиката на играта да изглежда повече от красива, тя продължава да се играе комфортно - с над 50 кадъра в секунда. Второ, за пореден път виждаме, че ако търсите перфектния геймърски компютър, по-добре да не хвърляте пари за Core i7, а да се насочите към някой висок модел двуядрен процесор и с разликата в цената да вземете най-добрата видео карта на пазара.


Enemy Territory: Quake Wars


Играта е базирана на най-новата версия на OpenGL енджинът на Doom 3.

you need to upgrade your flash player

И тук не виждаме реална разлика между тестваните конфигурации.


World in Conflict


Играта е изключително подходяща за тестовете ни, включвайки DirectX 10 ефекти, меки частици, HDR пушек, готини експолозии и светлинни ефекти. Заради неудобните начини да се тества записано timedemo в World in Conflict, използвахме вградения бенчмарк, който е добре известно, че е прекалено CPU зависим. Нека видим дали това е така:

you need to upgrade your flash player

Уви, при вградения бенчмарк е неизбежно да не видим разлика с по-хубав процесор, макар че между Q9550 @ 3.2GHz и Core i7 965 XE разликата в производителността е малка, а в същото време вторият струва над 3 пъти повече. Да не забравяме и че паметта в конфигурацията на Q9550 е с 1GB по-малко.Съдържание на статията