Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на MSI N9600GT ZILENT
Ревю на MSI N9600GT ZILENT Печат Имейл
Автор Dimitar Dinchev a.k.a. Veseliq   
Monday, 31 March 2008
 

Страница 2 - MSI N9600GT ZILENT в картинки

Както обикновено, започваме с по-несъществената част - опаковката и окомплектовката. MSI предлагат продуктите си в традиционно пищни кутии, с богат бъндъл - обикновено с включена една или повече оригинални игри, или поне такива впечатления сме събрали в ModReactor от тестовете на техни продукти. Е, този път, за добро или зло освен CD с драйвери и друг безплатен софтуер, няма. Налице са всички нужни захранващи кабели, преходници, ръководства и прочее, колкото до дизайна на самата кутия - дали е красиво е субективен въпрос...

И сега самата карта...

Самата платка е нереферентна, червена на цвят, както всички видео карти на MSI. Вече сте хвърлили и пръв поглед на охлаждането от ZALMAN, за което си заслужава да се кажат няколко думи... Като за начало - първо, то е абсолютно безшумно. Второ, до сега не сме били свидетели на толкова ниски температури на GeForce 9600 GT базирана видео карта! Под товар температурата според вградения датчик бе максимално 44-45 градуса под товар. Не че G94 отделя много топлина като цяло, но все пак 20 градуса над стайна температура са си нвероятна стойност при сложността на полупроводниковите елементи в днешно време.

И все пак ZALMAN-ският охладител си има своя недостатък - паметите са останали непокрити и се загряват много. На фона на това, че чиповете са двойни като обем на паметта (128MB на чип вместо 64MB) и от тип GDDR3, по-запознатите от вас вече си мислят колко лоши ще са овърклок резултатите на паметта. И то с абсолютно право, но за това на предпоследната страница от ревюто ще говорим подробно.