Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на MSI N9600GT ZILENT
Ревю на MSI N9600GT ZILENT Печат Имейл
Автор Dimitar Dinchev a.k.a. Veseliq   
Monday, 31 March 2008
 

Страница 9 - 3DMark06 и Overclock

Синтетичния тест оставихме за накрая. Истината, която все повече хора осъзнават е, че тези тестове са много надценени. Преди години, когато версия 99 и 2001 на всеизвестния 3DMark започнаха да набират популярност като честни геймърски тестове, а виският резултат при тях стана символ за добра геймърска карта, компаниите започнаха да оптимизират драйверите и чиповете си, за да се докажат във всяка една от “дисциплините” на последната 3DMark версия.

Много малко хора дават стотици, дори хиляди левове за видео карта и адеквавтна конфигурация, с която просто да “играят на Марка”. И все пак ги има! А и дори да не сте от тях, повечето хора с хубаво видео искат да знаят как то ще се представи в 3DMark, държат да са сред най-добрите резултатите в техния ранг от към видео карта и конфигуарация. Сега, след като ви показахме как картата се представя сред най-модерните и тежки игри, не бихме пропуснали възможността да ви оставим да се насладите на резултатите от синтетичния тест.


you need to upgrade your flash player

Едва ли има какво да кажем за резултатите, това са просто точки, които реално не ни дават нищо солидно. Вероятно нещата ще се променят със задаващия се 3DMark Vantage, който има пълна DirectX 10 поддръжка и върху чиито енджин ще има игра. Просто 3DMark06 е вече прекалено стар...

Най-накрая дългоочаквания тест за overclock!

В ModReactor вече сме ревюирали цели 3 модела карти базирани на NVIDIA GeForce 9600 GT, сред които два референтни (PoV 9600 GT и XFX 9600 GT), както и една нереферентна, отново на MSI - N9600GT T2D512-OC (която ни впечатли особено много). Така опитът ми покзва, че картите се овърклокват на около 740-750 MHz ядро, съответно 1900MHz шейдъри и около 2050-2070MHz памет, без софтуерни или хардуерни модификации. Тук положението бе различно! Първо, MSI N9600GT ZILENT 1GB е с шейдър, които не работят в отношение 2.5 към честотата на ядрото, а на занижена честота. Това остава странно и необяснимо за нас (както и корегируемо със софтуер като RivaTuner... Второ, ядрото се овърклокна колкото и на другите карти - по-точно 750MHz стабилно. Наистина разочароващо, но най-разочароващ (макар разбираем) бе овърклокът на паметта на картата. Тя заработи без дефекти в картината при патетичните 50MHz (100 ефективни) - по-голям овърклок на паметта свършваше с точки и черти по екрана след съвсем малко тестване. Все пак паметта не е покрита с радиаторчета и чиповете са с двоен обем... Така постигнатото увеличение в производителността бе слабо и не си направихме труда да пускаме тестове допълнително за да го покажем.

Следва да резюмираме всичко около картата в няколко реда.