Форум за българските автомобили
Home arrow Ревюта arrow Ревю на Noctua NH-C12P - CPU охладител
Ревю на Noctua NH-C12P - CPU охладител Печат Имейл
Автор Dimitar Dinchev a.k.a. Veseliq   
Wednesday, 15 October 2008
 

Страница 2 - Близък поглед

Кутията на Noctua NH-C12P изглежда идентична като форма, цветова гама и дизайн на кутиите на всеки един от охладителите на компанията.

Тя определено превлича внимание освен със внушителните спецификации на кулера по нея, но и със двете малки прозорчета, през които можете да видите внушителното му тяло.

Охлаждането разбира се е добре опаковано и с богат комплект. Освен охладителя и вентилатора, в кутията има закрепяне за всички популярни сокети на десктоп машини (с други думи за AMD AM вариациите и Intel LGA775), детайлно ръководство за поставяне и един брой от страхотната термо паста на Noctua - NT-NH1, за която предстои да напишем отделен материал. Е, за жалост е отпаднала готината отвертка, която бе в комплекта на NH-U12P, но едва ли някой е тръгнал да купува охлаждане от такъв клас заради отвертката с него :)А ето тук си идваме на думата. Самият радиатор на Noctua NH-C12P изглежда внушително. Ребрата му са сравнително гъсто разположени и много на брой. Шестте heat pipe-а определно вдъхват респект. Основата на охлаждането е перфектно полирана и при добра светлина, можете да се огледате в нея. Noctua обръщат внимание на всяко нещо и би ви било приятно да забележите, че по радиатора няма прекалено рязло отсечени ламели (ребра) и въздуха няма никакъв начин да свисти в тях. Ръбовете са заоблени, всички дефекти, които пресата би могла да остави са отстранени. В това отношение австрийците от Noctua винаги са вършели работата си на високо ниво, така че не можем да кажем, че сме прекалено учудени - не сме и очаквали по-малко. Нека видим как охлаждането ще пасне на нашата системка.Съдържание на статията