![]() |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Първо искам да честитя новата година на всички, да пожелая здраве щастие и късмет. Второ да се извиня относно идеята на темата а може би и за поставянето й в този раздел. Винаги съм бил привържаник на констуктивните а не на деструктивните подходи, само че идва един момент в който трябва да се направи нещо. Проблемът е следният: имам съседи с които не мога да се разбера по никакъв начин нееднократно съм ги молил поне в малките часове да си намалят нивото на музиката но резултатът е по скоро отрицателен. Не мога и неискам да влизам в открита конфронтация - сигурен съм че ще загубя много повече отколкото спечеля.... Така че да се върна на въпроса който е продиктуван от следното наблюдение: когато звъня или ми звънят по мобилния телефон преди да го вдигна и съм близо до някакви тонколони било то на радио, телевизор или компютър се наблюдават ясни и доста дразнещи смущения. МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ НЯКАКВО УСТРОЙСТВО НА ТОЗИ ИЛИ ДРУГ ПРИНЦИП КОЕТО ДА НАСОЧИ ПОДОБНИ СМУЩЕНИЯ И ДА ПОВЛИЯЕ ВЪРХУ ТОНКОЛОНИТЕ КОИТО СЕ НАМИРАТ В СЪСЕДНА СТАЯ РАЗДЕЛЕНА ОТ ЕДНА СТЕНА.... ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ И МОЛЯ НЕ МЕ СЪДЕТЕ ЗА ЖЕЛАНИЕТО КОЕТО ИМАМ ДА ПРЕЧА НА "ДОБРИТЕ " СИ СЪСЕДИ..... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
|
Такова устройство съм почти 100% сигурен, че може да се направи. Реално то ще действа по същият принцип като споменатото от теб, но ще има по-голям радиус на действие. Лошото обаче е това, че лично аз не знам как може да бъде направено нещо от сорта. Надявам се накой от съфорумниците да може да помогне.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
сега малко помощ да ти дам по принцип това което го искащ е лесно за испълнение. Първо трябва да изработисщ реголируем високочестотен генератор и след това да го свържиш към инпулсен или високочестотен усилвател и проблема ти е решен веднага
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Здравейте
динко7804 ще го обясниш ли като за глупаци щото нищо не разбрах |